Raudselt ja teraselt

Eesti uus aukonsul Klaipėdas on Arnoldas Šileika

18. novembril avati BLRT Grupile kuuluva Vakarų Baltijos laivų statykla laevatehase territooriumil Eesti aukonsuli esindus Leedus Klaipėda linnas. Eesti uueks aukonsuliks nimetati Arnoldas Šileika, BLRT Grupi tütarettevõtte Vakarų laivų gamyklа peadirektor.

Arnoldas Šileika on 18 aastat edukalt juhtinud Leedu ettevõtete gruppi Vakarų laivų gamykla, üht suurimat tööandjat nii Klaipėdas kui ka Leedus. BLRT Grupp on olulisim Eesti investor Leedus. Suur osa kontserni investeeringutest on suunatud Vakarų laivų gamykla arendamisele ning need kasvavad geomeetrilises progressioonis.

„Meie kolleegi Arnoldas Šileika nimetamine Eesti aukonsuliks Klaipėdas on meile suur au. Oleme veendunud, et Arnoldase professionaalsus, kogemus, energia ja juhtimisanne aitavad kaasa meie riikide vaheliste sõbralike suhete arendamisele. Õnnitleme Arnoldast tema ametisse nimetamise puhul ning soovime talle selles tegevuses edu!” sõnas Veronika Ivanovskaja, BLRT Grupi juhatuse esimees.

„Aukonsuli ametisse nimetamine ja aukonsuli esinduse taasavamine loob võimaluse tihedamaks kahepoolseks koostööks majanduse, ettevõtluse ja hariduse vallas. Ühtlasi võimaldab see paremini osutada Eesti kodanikele konsulaarteenuseid Leedu lääneosas,“ ütles välisministeeriumi juriidiliste ja konsulaarküsimuste asekantsler Erki Kodar.

Eesti uue aukonsuli Arnoldas Šileika konsulaarpiirkonda hakkavad kuuluma Klaipėda, Telšiai, Taurage maakonnad. Muuhulgas on Klaipeda rajoonil sõprussidemed Maardu linnaga Eestis.

Üksikasjalikumalt Ok