Raudselt ja teraselt

Noblessneri sadamalinnak pälvis parima kinnisvara arendusprojekti 2019 auhinna

9. oktoobril tunnustati Noblessneri valukojas pidulikul Tallinna ettevõtlusauhindade galal 2019 Tallinna ärimaastikku enim mõjutanud ettevõtteid. Parima ettevõtlust või turismi soosiva kinnisvara arendusprojekti kategoorias tuli esikohale Noblessneri sadamalinnaku arenduse esimene etapp, mille arendaja on BLRT Grupp AS.

Auhinna andsid BLRT Grupi kinnisvara arendusdirektorile Ivar Piirsalule üle Tallinna volikogu esimees Tiit Terik ja Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf. Ivar Piirsalu sõnul oli viis aastat tagasi Noblessnerisse jalga tõsta tõeline julgustükk, sest uudishimulike teed takistasid okastraataiad, raudvärvad ja tõkkepuud. ”Selle ajaga on Noblessner välja võidelnud kindla koha Eesti kinnisvaraturu tipus, olles samas teerajaja kaasaegse linnaruumi arendamisel,” toonitas ta.

Pikalt avalikkusele suletud ajaloolise Noblessneri allveelaevatehase territoorium on projekti elluviimise tulemusel muutunud merele avatud inimsõbralikuks linnaruumiks koos jahisadama, korterite, äripindade, merepromenaadi ja kultuurisündmustega. Igal kuul on Noblessnerit väisamas tuntud arhitektid, suurlinnade juhid ja kinnisvaraarendajaid. Sadamalinnak on kerkinud konkurentide huviorbiiti ning saanud linnaarendajate inspiratsiooniallikaks. Projekti esimese etapi maksumus on pea 77 miljonit eurot.

Tallinna Ettevõtlusameti juhataja Kairi Vaheri sõnul on võitjate ellu viidud tegevused avaldanud sel aastal kõige rohkem mõju Tallinna ettevõtluskeskkonna arengule ning eristusid teistest majandusliku väärtuse ning uuendusmeelsuse poolest. Tunnustuse pälvisid väga erinevad organisatsioonid, mille seas leidus nii suuri arendajaid, iduettevõtteid, teadusasutusi kui ka globaalse haardega ettevõtteid. „Tallinnale on kõik algatused, mis loovad ühel või teisel moel lisaväärtust, ühte moodi olulised, sest see, kuidas läheb linnal, sõltub sellest, kui ettevõtlikud on siin inimesed,“ lausus Vaher.

Üksikasjalikumalt Ok