Raudselt ja teraselt

BLRT Grupp laiendab suurte laevade dokkimise võimalusi

BLRT Grupi laevaremonditehas Tallinn Shipyard moderniseeris dokist pikema laeva.

Hollandi laevandusfirmale Royal Wagenborg kuuluva aluse Thamesborg dokki viimiseks tehti suuri ettevalmistusi: ujuvpontoon ehitati ümber, et pääseda ligi laeva sellele osale, mis jäi dokist väljapoole. Keskkonnamõju vältimiseks seadmestati ujuvpontoon fermide ja tolmuvõrguga, mis tõkestavad liivjugapuhastamise käigus eemaldatava vana värvi, rooste ja abrasiivse aine laiali kandumist.

Tallinn Shipyard moderniseeris ja korrastas laeva 34 päeva jooksul, parandades oluliselt aluse toimimise tõhusust.

Laevandusettevõte Royal Wagenborg on BLRT Grupiga koostööd teinud üle kümne aasta. Royal Wagenborg’i laevu remonditakse ja moderniseeritakse BLRT Grupi laevatehastes regulaarselt. Seni oli Tallinnas võimalik hooldada 143 meetriseid А-seeria aluseid kandevõimega 15 750 tonni. Täna on Tallinn Shipyard suuteline teenindama 172 meetri pikkuseid Т-seeria laevu kandevõimega 19 500 tonni. 2018. aastal on laevaremonditehasel kavas ette võtta veel neli Royal Wagenborg’i T-seeria laeva.

BLRT Grupp on üks suurimaid tööstuskontserne Läänemere regioonis. BLRT Grupil on kolm laevaremonditehast: Tallinn Shipyard Eestis, Western Shiprepair Leedus ja Turku Repair Yard Soomes. Nad osutavad laevade remondi ja moderniseerimise tervikteenuseid 24/7.