Raudselt ja teraselt

BLRT Grupi Leedu laevatehases valmib ekspeditsiooni-kruiisilaeva tekiehitis

BLRT Grupi Leedu laevaehitustehas Western Baltija Shipbuilding ja Norra merendusettevõte Ulstein Verft AS allkirjastasid lepingu ekspeditsiooni-kruiisilaeva tekiehitise valmistamiseks. Projekti lõpptellija on Lindblad Expeditions, maailmatasemel ekspeditsioonikruiise ja seiklusreise pakkuv USA kruiisifirma.

See on juba teine tellimus, mille Norra firma Ulstein Verft AS teeb Leedu laevaehitusettevõttele Western Baltija Shipbuilding.„Uute projektidega meie poole pöörduvad kliendid on märk sellest, et nad saavad meis kindlad olla. Meie laevatehasele usaldatud tellimus tõestab, et oleme suutnud end laevaehitusturul kehtestada usaldusväärse partnerina. Loodame, et meie aktiivne koostöö jätkub ka tulevikus,“ jagas häid uudiseid Western Baltija Shipbuilding’u direktor Vitali Frolov.

Ekspeditsiooni-kruiisilaeva tekiehitise projekt peaks plaani kohaselt lõppema 2019. aasta novembris, pärast seda antakse tekiehitis üle Ulstein Verft ASile laeva lõplikuks kokkupanekuks. Ümbermaailmasõitudeks mõeldud järgmise põlvkonna laev plaanitakse kasutusele võtta 2020. aasta alguses.

Maailma suurim kruiisilaev pälvib tähelepanu nii oma disaini kui tehniliste omaduste poolest, mis tagavad tema paljufunktsionaalsuse ja mugavuse. Alus on varustatud kõikvõimalike kriitilise tegevuse toimimiseks oluliste seadmete, uurimisaparaatide ja taristuga: paatide, suuskade, kaugjuhitavate autode, hüdrofonide, videomikroskoopide ja allveekaameratega. Kava kohaselt tuleb laevale ka kopteri maandumisplatvorm. See projekt on ainulaadne oma tehnoloogiliste lahenduste poolest, mis võimaldavad alusel sujuvalt liikuda kaugetel jääkattega polaaraladel minimaalse kütusekuluga.

Üksikasjalikumalt Ok