Raudselt ja teraselt

BLRT Grupp ostis Norra ettevõtte Marine Technology

BLRT Gruppi kuuluv Leedu ettevõte Western Shipyard allkirjastas lepingu, mille alusel ta omandas 100 protsenti insenertehniliste projektide koostamise ja juhtimisega tegeleva Norra firma Marine Technology AS aktsiatest.

„Nafta- ja gaasitööstusele ning taastuvenergia valdkonnale tehnilisi lahendusi pakkuva ettevõtte omandamine aitab meil oma seniseid positsioone neis valdkondades oluliselt tugevdada, edendades ühtlasi kogu BLRT Grupi konkurentsivõimet,“ sõnas Western Shipyardi peadirektor Arnoldas Šileika.

„Meie koostöö on tihe ja areneb pidevalt, see on kestnud juba üle kümne aasta. Western Shipyardi valmistatud seadmeid veealuste kõrgepingekaablite transportimiseks kasutatakse kogu maailmas, sealhulgas sellised rahvusvahelised tööstushiiud nagu Aker Solutions, TechnipFMC, NOV, British Petroleum ja teised. Usun, et Marine Technology’t ootab ees suurepärane tulevik,“ kommenteeris oma müügiotsust Kjell Ragnar Mork.

1994. aastal asutatud Marine Technology AS on täna üks suurimaid rahvusvahelisi veealuste kõrgepingekaablite transportimiseks mõeldud seadmete tarnijaid. Ettevõttel on lai teenuste valik, alates kontseptsiooni väljatöötamisest, seadmete valmistamisest, evitamisest (EPCI) ning lõpetades nafta- ja gaasitööstusele ning taastuvenergia valdkonnale suunatud insenertehniliste projektide juhtimisega.

Üksikasjalikumalt Ok