Raudselt ja teraselt

BLRT Grupp toetab liikumisradade loomist

10. mail avati Pelgulinnas, Pelgurannas, Koplis ja Kalamajas kolm Eesti esimest asumisisest liikumisrada, mis on ellu kutsutud, et suurendada inimeste huvi liikuva eluviisi ja sportimise vastu. Seekord oli projekti partner BLRT Grupp.

Liikumisradade avamistseremoonial Mark Berman ütles, et BLRT Grupi ajalugu Kopli poolsaarel ulatub 105 aasta tagusesse aega. Selle aja kestel on elukeskkond ja tööstus siin alati käsikäes toiminud, moodustades ühtse terviku.  „Meil on hea meel, et selle ettevõtmisega saame panustada elukeskkonda, sest sotsiaalne vastutus on BLRT Grupi jaoks alati väga oluline olnud. Meil on vedanud, et elame linnas, kus on nii puhas õhk. Liikumisrajad annavad võimaluse selle eelise oma tervise kasuks pöörata ja samas näha uusi kohti, kuhu muidu ei satuks,“ lisas ta.

Kõige pikem liikumisrada on Pelgulinna asumis. Selle pikkus on 5,7 km ja ta hõlmab Stroomi rannajoont, Kopli parki ja tulevast Pelgulinna esindusväljakut. Teine rada pikkusega 3,7 km jääb Kopli poolsaare piirkonda ja möödub ka Kopli liinidest. Kalamaja asumis on Noblessneri liikumisrada, mille pikkus on 3,4 km. See kulgeb mööda Kalaranna tänavat, läbib Kalamaja pargi, Noblessneri, Lennusadama, beetapromenaadi ning Patarei merekindluse territooriumi.

Kõik uued liikumisrajad on tähistatud ning varustatud viitadega. Lisaks on paigaldatud infotahvlid.

Lisateave liikumisradade kohta on edaspidi leitav koduleheküljelt terviserajad.ee alajaotise alt „rajad“.

Projekti autor ja teostaja on Põhja-Tallinna linnaosavalitsus, radade ettevalmistamist ja märgistamist aitas korraldada SA Eesti Terviserajad.