Raudselt ja teraselt

BLRT Grupp ja Lõuna-Korea firma Panasia allkirjastasid koostööleppe

BLRT Grupp allkirjastas koostööleppe maailma juhtiva ballastvee käitlemise süsteemide tootjaga – Lõuna-Korea ettevõttega Panasia. Need süsteemid võimaldavad laevaomanikel oluliselt vähendada keskkonnamõju.

BLRT Grupi laevaremonditehased viivad edukalt ellu projekte, paigaldades laevadele heitgaasipesureid, samuti moderniseerides aluseid ballastvee käitlemise seadmetega. Projektides kasutatakse Panasia valmistatud ballastvee käitlemise tehnoloogiat GloEn-Patrol™. See on kombineeritud puhastussüsteem, mis kasutab filtreerimise ja UV kiirguse eeliseid. Ta on kõige keskkonnasõbralikum ja projekteeritud paigaldamiseks ja tööks mis tahes liiki laevadel.

„Oleme Panasiaga häid koostöösuhteid arendanud juba enam kui viis aastat. Täna allkirjastatud koostöölepe on oluline samm kahe ettevõtte vaheliste ärisuhete edendamisele suunatud ühisplaanide teokstegemise poole“, ütles BLRT Grupi juhatuse liige ja BLRT Repair Yardsi direktorite nõukogu esimees Igor Kond.

Sõlmitud leppe kohaselt toob Panasia oma katseseadmed Tallinnas asuvale BLRT Grupi territooriumile, kus nad võimaldavad klientidele demonstreerida GloEn-Patrol™ tehnilise lahenduse võimalusi. Ka saab korraldada töötajatele koolitusi, et nad oskaksid seadmete paigaldamise käigus nendega ümber käia. Katseseadmed jõuavad Tallinna Hamburgist, kus nad olid välja pandud maailma suurimal laevaehituse ja meretehnoloogia messil SMM Hamburg.

Rahvusvahelise Mereorganisatsiooni (IMO) hinnangul teisaldatakse laevade ballastvee mahutites maailmas ühest kohast teise igal aastal ligi 12 miljardit tonni vett. Merekeskkonda viidud ballastvesi võib ohustada inimeste tervist, kahjustada mere elusressursse ja ökosüsteeme, kuna võõrliigid jäävad ballastvetes ellu, kohanevad uute oludega ja muutuvad laiutajaks. Veebruaris 2004 vastu võetud ballastvee ja ballastveesetete käitluse rahvusvahelise konventsiooni järgi peavad 2009. aastal ja hiljem ehitatud laevad olema varustatud puhastusseadmetega. Aastateks 2017-2018 peavad ballastvete puhastusseadmed olema paigaldatud kõikidele laevadele, nad peavad rakendama ballastveekäitlemise standardit ning nende vastavust konventsioonile kontrollitakse pidevalt.

Üksikasjalikumalt Ok