Raudselt ja teraselt

Western Shiprepairi laevatehases jõudis lõpule süvenduslaeva Marieke remont

BLRT Grupi koosseisus olev Leedu laevatehas Western Shiprepair seadis korda Belgia firmale Dredging Environmental & Marine Engineering NV (DEME) kuuluva põhjasüvenduslaeva Marieke.

Kaheksa nädala jooksul tehti ära suur töö: 97,5 meetri pikkusel alusel asendati laadruumi vaheseinad, milleks kulus ligi 85 tonni terast. Jõuti ühele poole mehaanika- ja torutöödega, taastati süvenduslaeva tehnilised omadused. Seeläbi vastab Marieke klassifikatsioonitunnistusele, mis tõendab, et eeskirjade kohaselt on laev ehituslikult ja mehaaniliselt sobiv põhjasüvendustöödeks.

„See on juba teine DEME laev, mis usaldati Western Shiprepairi kätesse. Esimene oli põhjasüvenduslaev Victor Horta, mille remont vastas tellija ootustele. Nii otsustasid belglased taas meie poole pöörduda. DEME on põhjasüvendus- ja hüdrotehniliste tööde turu maailmaliider. Meil kulus pea neli aastat taolise tippkliendi tähelepanu ja usalduse võitmiseks,“ kommenteeris projekti tulemust Western Shiprepairi turunduse peaspetsialist Dmitry Kuzmin.

Üksikasjalikumalt Ok