Raudselt ja teraselt

BLRT Grupi aktsionärid kinnitasid 2015.aasta majandustulemused

17. juunil toimunud aktsionäride koosolekul kinnitati BLRT Grupi auditeeritud aastaaruanne. Kontserni realiseerimise käive oli 2015. aastal 353 mln eurot, vähenedes 2014. aastaga võrreldes 14%. Ekspordi osakaal käibest oli 81,3%. Kontserni maksustamiseelne kasum oli 8,5 miljonit eurot.

„BLRT Grupi ettevõttete tegevust sihtturgudel ja 2015. aasta üldtulemust mõjutas oluliselt naftahindade langus, metallitööstuse madalseis ja ebastabiilne majandusolukord maailmas, mis avaldas mõju ka realiseerimise netokäibele. Sellest hoolimata lõpetas kontsern aasta kasumiga,“ teatas BLRT Grupi juhatuse esimees Veronika Ivanovskaja

Tellimuste mahu kahanemine ja negatiivne hinnadünaamika tõstsid fookusesse tootmise efektiivsuse suurendamise. Kontserni juhtkonnal tuli kiiresti ja paindlikult reageerida turuolukorra muutustele, mis omakorda aitas säilitada konkurentsivõimet.

“Jätkub investeeringukava elluviimine, mis tagab kontseri pikaajalise jätkusuutliku arengu. Laevaremondi tegevuse laiendamiseks Leedus soetasime Panamax-suuruses laevade teenindamiseks suure ujuvdoki, mis paigaldatakse Klaipeda sadamasse. Kavandame suurinvesteeringuid Soomes asuvasse laevaremonditehasesse. Jätkame Tallinnas asuva Noblessneri sadamalinnaku kinnisvaraprojektide aktiivset arendamist,“ selgitab Veronika Ivanovskaja.

1912. aastal asutatud BLRT Grupp on üks suurimaid tööstuskontserne Läänemere piirkonnas. Lisaks Eestile on kontserni ettevõtete tegevus koondunud ka Lätti, Leetu, Soome, Ukrainasse, Poola ja Venemaale. BLRT Grupis töötab ligi 4000 inimest.