Raudselt ja teraselt

BLRT Grupp lõpetas laeva remontimise rasketele ilmastikuoludele vaatamata

Turu külje all Naan­talis asuv BLRT Grupile kuuluv laevaremonditehas lõpetas Taani laevafirma omanduses oleva laeva Nordic Orion remondi.

Kõigest kaheksa päevaga tehti korda peamasina turbiin, abidiiselgeneraator, inspekteeriti seadmeid ning hooldati ohutus- ja päästevahendeid.

„Kõik remonditoimingud said edukalt lõpetatud, sealhulgas ka laeva dokkimine, ehkki ilmastikutingimused olid äärmiselt halvad, sest tuulepuhangud ulatusid 23-25 meetrini sekundis. Remonditööde maht osutus kaunikesti suureks, kuid spetsialistid said oma ülesandega õigeaegselt hakkama. Peale selle, et laev korrastati, sai ta ka uue värvikuue, mille headusega klient rahule jäi,“ selgitab Tallinn Shipyardi projektijuht Nikolai Hohlov.

Puistlastilaeva Nordic Orion ehitas 2011. aastal Jaapani laevaehitusfirma Oshima Shipbuilding. Tegemist on 225 meetri pikkuse ja 14,2 meetri laiuse 1A jääklassi laevaga. Puistlastilaev võib arendada kiirust 13,5 sõlme, tema keskmine kiirus on aga 9,9 sõlme.

BLRT Grupp on 2015. aasta konkurentsivõimelisim tööstus- ja energeetikaettevõte ning üks suurimaid tööstuskontserne Balti riikides. BLRT Grupile kuulub kolm laevaremonditehast: Tallinn Shipyard Eestis, Western Shiprepair Leedus ja Turku Repair Yard Soomes, mis pakuvad tervikteenuseid laevade remondi ja moderniseerimise valdkonnas 24/7 režiimis.

Kontserni 57 seitsmes riigis tegutsevat ettevõtet osutavadkvaliteetseid teenuseid laevade teenindamise kõikidel etappidel, samuti on nad usaldusväärsed partnerid keeruliste metallkonstruktsioonide tootmisel, masinaehituses, metallide töötlemises ja müügis, gaaside tootmises ja müügis, vanametalli töötlemisel, transpordi- ja sadamateenuste osutamisel.