Raudselt ja teraselt

16.01.2015

Uurimislaeva «Akademik Aleksandr Karpinski» mastaapne rekonstrueerimine on lõpule viidud

2014. aasta lõpus lõpetas Tallinn Shipyard Vene riigiettevõte Meregeoloogia Uuringute Polaarekspeditsioonile kuuluva uurimislaeva «Akademik Aleksandr Karpinski» mastaapse rekonstrueerimise.

Keeruline ja huvitav projekt kestis aastajagu, mille vältel 1984. aastal ehitatud laeva remonditi ja märkimisväärselt moderniseeriti. Seadmeid tarniti seitsmest erinevast riigist.

Antud projekti eripära seisis teaduslike seadmete tarnimises ja paigaldamises. Selliselt, teadusliku töö tarvis laevale paigaldati mitme-kiire kajalood Teledyne RESON GmbH, vahetati välja  seismograaf ja arvutuskeskus, paigaldati kaasaegne geoloogiline vints IBERCISA. Lisaks sellele, uuendati kajuteid ja teaduslikke laboreid.

Laeval uuendati meresüsteeme, näiteks paigaldati uued ja kaasaegsed seadmed: pilsivee-eraldi MAHLE  ja hüdrauliline kraana PALFINGER, samuti  П-kujuline kraan-palk.  Kõrgsurve kompressorid asendati SAUER kompressoritega, vahetati välja ka magestusseadmed, paigaldati kaasaegne mineralisaator ja ultraviolettlambid.  Laeva elektrijaama uuendamise raames paigaldati diiselgeneraatorid VOLVO PENTA  ja teostati peamise jaotuskilbi rekonstruktsioon.

Suuremahulisi töid viidi läbi laeva tuletõrje- ja päästesüsteemidega: vahetati välja tuletõrje signalisatsiooni jaam, paigaldati kaasaegsed tulekustutusvahendid ja uued allalaskmis- tõstemehhanismiga päästepaadid.

Kõiki töid teostati Tallinn Shipyard poolt koostöös BLRT Grupp tütarettevõtetega: BLRT Rekato, BLRT ERA, MacGregor BLRT Baltic, Baltic Premator ja muude kontserniväliste partneritega.

Üksikasjalikumalt Ok