Raudselt ja teraselt

13.11.2014

Elme Messer Gaas on esimene AEO staatusega tootmisettevõte

Elme Messer Gaas võib nüüdsest vedada kaupu üle Euroopa Liidu piiri lihtsustatud korras.

Mitut liiki atmosfäärigaaside tootmise ja müügiga tegelev Eesti ettevõte Elme Messer Gaas on saanud Euroopa Liidu volitatud ettevõtja

(AEO) staatuse, mis annab ettevõttele võimaluse läbida tolliformaalsused ja vedada kaupu üle Euroopa Liidu piiri varasemaga võrreldes tunduvalt lihtsustatud korras.

АЕО staatuse saamiseks läbis ettevõte auditi, mille raames kontrollis Maksu- ja Tolliamet põhjalikult ettevõtte majandustegevust. Erilist tähelepanu pöörati logistikasüsteemide efektiivsusele ning ohutuse ja firma maksevõime tagamise põhimõtetele.

“Rahvusvahelisel areenil on AEO staatus õigeaegsete tarnete garantiiks, Balti riikide klientide jaoks on AEO sertifikaat ettevõtte kvaliteedi ja usaldusväärsuse näitaja. Meie ettevõtte saavutuste tunnustamine niivõrd kõrgel tasemel suurendab tunduvalt meie konkurentsivõimet Euroopa Liidus. Koostöös meie partneriga Elme Trans, millele väljastati samuti AEO sertifikaat, plaanime laiendada ekspordikoostööd meie olemasolevate ja tulevaste partneritega,“ on Elme Messer Gaasi juhatuse liige Igor Berman lootusrikas.

Maksu- ja Tolliameti tollikorralduse osakonna juhataja Urmas Koidu sõnul on Eestis АЕО staatuse saanud 24 ettevõtet, enamik neist logistikavaldkonnas. „AEO mõte on tunnustada ja teha koostööd ettevõtjatega, kes on oma prioriteediks seadnud kõrge usaldusväärsuse tagamise tolliformaalsuste teostamisel. AEO staatus võimaldab nende ettevõtjate tagatissummade vähendamist ja samuti nende suhtes läbiviidavate kontrollide sageduse vähendamist, tagades neile teistest kiirema tollivormistuse ja seeläbi ka reaalse rahalise säästu,“ rääkis Koidu.

Elme Messer Gaas ja Elme Trans on selles nimekirjas esimesed ettevõtted, mis saavad lihtsustatud korras väljapoole Euroopa Liitu eksportida Eesti tööstustoodangut.

Taustainfo:

Elme Messer Gaas on mitut liiki atmosfäärigaase tootev ja müüv ettevõte, mille koosseisus töötab kolm õhusepareerimise tehast.

Ettevõttel on esindused viies riigis ning see annab tööd ligi 260 spetsialistile. Ühisettevõtte asutasid 1999. aastal kaks suurt tööstuskontserni – BLRT Grupp Eestist ja Messer Group Saksamaalt.

Elme Trans on tööstuskontserni BLRT Grupp tütarettevõte, mis pakub kvaliteetseid veoste transpordi- ja ekspedeerimisteenuseid nii Eesti-siseselt kui ka väljaspool Eestit, sh Kesk- ja Põhja-Euroopas, Venemaal ja Ukrainas. Praegu töötavad Elme Transi esindused viies riigis.

elme-messer-gaas

Üksikasjalikumalt Ok