Raudselt ja teraselt

Elme Messer Gaasil täitus 15 aastat!

11. märtsil 2014 tähistab Eesti gaasitootja Elme Messer Gaas 15. tegevusaasta täitumist.

ems-1

15 aastat tagasi otsustasid kaks suurt tööstuskontserni – BLRT Grupp (Eesti) ja Messer Group (Saksamaa) – ühendada  oma jõud ja kapitalid ning luua ühise äri. Ühiste jõupingutuste tulemusena loodi uus gaasifirma - Elme Messer Gaas. Oma 15 aastase tegevuse jooksul on Elme Messer Gaas muutunud tööstuskontserniks, mis tegutseb nii Balti riikides kui ka Venemaa ja Ukraina turgudel ning annab tööd umbes 280 spetsialistile.

Elme Messer Gaas on esimene ettevõte, kes ehitas Balti riikidesse õhusepareerimise tehase (Liepajas, Lätis, 1999. aastal) ning alustas veeldatud gaaside (hapnik ja lämmastik) tootmise.

Täna on Elme Messer Gaasil neli õhusepareerimise tehast, mis võimaldavad pakkuda laias valikus gaase ning samuti tagada õigeaegseid ja stabiilseid tarneid klientidele.

Rääkides ettevõtte perspektiividest, märkis Elme Messer Gaasi juhatuse liige Igor Berman: „Usun, et Elme Messer Gaas jätkab tehnoloogiate arendamist selleks, et pakkuda oma klientidele huvitavamaid lahendusi gaaside rakendamise vallas. Meie jaoks on jätkuvalt prioriteetsed investeeringud nii tootmise tehnoloogiatesse kui ka tööohutusse ja meie toodete kvaliteedi tõstmisesse. Pikaajalises perspektiivis peaks just see andma firma jaoks parimaid tulemusi.“

ems2

„Oluline etapp Elme Messer Gaasi 15-aastases ajaloos on läbitud üsna hiljuti. Ma pean silmas tööstusgaase tootva tehase rajamist Auveresse. Aastate jooksul on BLRT Grupp olnud meile tugev ja usaldusväärne partner ning ühised projektid on muutnud meid veelgi lähedasemaks. Tulevikus loodame tugevdada oma äri ja kasvatada turupositsiooni Balti riikides, kus me töötame koos BLRT Grupiga.“ ütles Dr. Gerhard Weiss, Elme Messer Gaasi juhatuse liige.

Elme Messer Gaasi tegevjuhi Jaak Muug sõnul on ettevõte edu taganud nii oma ala spetsialistid, kes ettevõttes töötavad, kui ka usaldusväärsed kliendid ja partnerid.

Anton Nõomaa, VKG hankeosakonna juhataja, meenutab oma koostööd ettevõttega nii: „Aastal 1999, kui Elme Messer Gaas alles loodi, olin McDonalds Eesti ostu-logistikajuht. Nendel aastatel oldi üldiselt uute tulijate suhtes skeptilised ja nad pidid enda tõestamiseks väga palju vaeva nägema. Saime Elme Messer Gaasiga kohe kokkuleppele. Arvatavasti oli McDonalds Eesti teie üks esimesi suuri kliente ja meievaheline koostöö sujus suurepäraselt. Praegu olen samuti suure kontserni hankejuht ja koostöö Elme Messer Gaasiga on väärtuslik. Näiteks eelmise aasta VKG kontserni ühishankel saime tänu konsolideeritud kogustele head tarnetingimused. Suure kontserni osana oskab Elme Messer Gaas mõista ja hinnata ka teise kontserni vajadusi ja prioriteete. Nendeks suurtööstuse prioriteetideks on tarnekindlus, ausus, turu parim hind ja kiire reageerimine hädaolukordades.“

Lisaks sellele peavad kliendid oluliseks ettevõtte individuaalset lähenemist: „Meie koostöö Elme Messer Gaasiga kestab umbes 10 aastat ning kogu selle aja jooksul oleme me nii teenuste kui ka gaaside kvaliteediga alati rahule jäänud. Meie koostöö on üles ehitatud nii, et Elme Messer Gaas ise jälgib gaasi taset mahutites ning see oluliselt lihtsustab meie tööd. Juubeli puhul soovin ettevõtte meeskonnale palju uusi tellimusi ja edukaid aastaid!“, - ütles Vello Kikamägi, Värska Vesi tootmisdirektor.

„AS Ecometal koostöö Elme Messer Gaasiga on kestnud mitmeid aastaid. Selle aja jooksul on tarnija loonud meie ettevõttele väga olulisi väärtusi nagu näiteks tarnekindlus, kvaliteetne kaup, sobiv hind ja professionaalne teenindus. Eelpool nimetatud tingimustes on Elme Messer Gaas olnud oma konkurentidest sammu võrra eespool“ nõustub Tõnu Vetik, Ecometali tegevjuht.

ems-3

Tänapäeval ettevõtte poolt pakutavaid  gaase on võimalik jagada viide gruppi:

• Toidugaasid - nt. süsinikdioksiid, mida kasutatakse vee karboniseerimiseks ja koos teiste gaasidega toidu pakkimiseks
  • Meditsiinilised gaasid – nt. meditsiiniline hapnik, mida kasutatakse sissehingamiseks
  • Tehnilised gaasid – nt. lämmastik, mida kasutatakse kaitsva gaasina elektriseadmete tootmisel
  • Keevitus- ja lõikegaasid -  kasutatakse tööstusettevõtetes
  • Erigaasid - kasutatakse teaduslikes katsetes ja laboriuuringutes, samuti näiteks ka lampide täitmiseks ja lasertehnoloogiates.

Elme Messer Gaasi saavutused on tunnistatud ka auhindadega. 2006. aastal omistati Elme Messer Gaasile EIGA (European Industrial Gasses Association) poolt „Hõbe auhind“ ohutuse alal.  Alates 1999. aastast on ettevõte integreeritud kvaliteedijuhtimissüsteemidesse ISO 9001:2008; ISO 14001:2004; OHSAS 18001:2007 (spetsiaalne tööohutussüsteem).

Äripäeva poolt koostatud edetabelis on Elme Messer Gaas tunnistatud parimaks hulgimüügi valdkonna ettevõtteks 2013. aastal.