Raudselt ja teraselt

Silja Serenade ehitati ümber BLRT Grupi laevatehases

Reisiparvlaeva M/V Silja Serenade ümberehitus teostati Soome suurimas laevaremonditehases, mis kuulub BLRT Grupi koosseisu.

Kõik laeva Silja Serenade moderniseerimis- ja remonditööd viidi läbi laevaremonditehase Turku Repair Yard kuivdokis kuue nädala jooksul.

„Selliste projektide edu on tagatud kõigi kolme osapoole – tellija, tarnija ja laevatehaste – sujuva koostööga projekti igal etapil. Kuna meie partneriteks on usaldusväärsed tarnijad ja alltöövõtjad, siis saame alati pakkuda konkurentsivõimelisi hindu ning tähtaegu,“ ütles Turku Repair Yardi tegevjuht Vesa Marttinen.

Kõik tööd teostati kokkulepitud tähtaegadeks. „Silja Serenade on läbi aegade olnud ilus ja suursugune laev. Tehtud remonditööd aitavad säilitada novaatori staatust Läänemerel ka edaspidi ning samas annavad võimaluse täita meie klientide kõiki soove liinil Helsingi-Stockholm,“ rõhutas Tallink Silja tegevjuht Margus Schults ümberehitustööde vajalikkust.

Kajutite ja üldkasutatavate ruumide moderniseerimise käigus ehitati ümber kaupluste ja restoranide kett ning puhketsoonid, mis said seeläbi kaasaegsema väljanägemise. Kajutite moderniseerimistööd teostas Huuhka & BLRT Interior.

Lisaks moderniseerimisele tehti laeva dokiremont, mille eesmärgiks oli viia laeva mehhanismid ja seadmed vastavusse DNV klassiga. Remonditi vööripõtkur, põhjakraan, torustikud, mõlema parda rooliseadmed, ballastitankide metallkonstruktsioonid koos mahutite värvimisega korrosioonikindla kattega, remonditi kruvid ja sõuvõllid ja vahetati välja nende tihendid.

Turku Repair Yardi kuivdokis puhastati keevisõmblused roostest ning tehti vajalikud parandused, kere veealune osa puhastati ja kaeti jääkindla värviga. Reisijate ohutuse ja mugavuse tagamiseks parendati laeva stabilisatsioonisüsteemi, remonditi päästeseadmeid ja –paate.

Turku Repair Yard on Soomes (Naantalis) asuv laevaremonditehas, millele kuulub Läänemere piirkonna üks suurimaid kuivdokke (265m x 70m x 7,9m) ja ujuvdokk (101m x 21,6m x 6,0m). Ettevõtte meeskond on vastavalt vajadusele valmis tegema laevaremonditöid avamerel või sadamas.

Laevatehas kuulub BLRT Grupi koosseisu, mis on Baltimaade üks suurimaid tööstuskontserne. Koostöös kontserni teiste laevatehastega – Tallinn Shipyardiga Eestis ja Western Shiprepairiga Leedus – on Turku Repair Yard võimeline teenindama kõiki Läänemerel liikuvaid laevu. BLRT Grupp pakub kõiki laeva elutsükli jooksul vajalikke kvaliteetseid teenuseid, alustades laeva projekteerimisest ja ehitusest ning lõpetades remondi ja utiliseerimisega.

Piltide autor on Tallink Silja Oy